If you don`t speak Norwegian,
please use the Google translate so you can read my text on your language.

onsdag 27. mars 2013

Minner fra barneskolen


Fikk så lyst til å vise denne lille brikken som jeg sydde da jeg gikk i 5. eller 6. klasse, og det er lenge, lenge siden :)
Jeg husker at jeg og ei venninne sydde hver vår brikke i hardangersøm. Med unntak av et lite "nøgg" er brikken like fin idag.
Minner....


Ann J

6 kommentarer:

 1. Så bra at du har tatt vare på den brikken. Vi sydde også hardangersøm på Steine skole, og mormoren min var en kløpper til det. Noe har jeg mistet, dessverre, men mye har jeg. Interessen for håndarbeid legges ofte i barneårene, og tradisjonene er det viktig å ta vare på. Føringene ovenfra og hindringene lengre ned kunne jeg ha likt å "røske" litt i. God påske til dere! Ta vare...

  SvarSlett
 2. Kor heldig dåkker va som fikk gjør sånt. Det einaste æ førbind med håndarbeidstime nu, e at vi satt på ungdomskolen gjennom et halvår å hekla fram å tebake på en gul hekla lappe.... Det e verkelig sånn som "vekk" handarbeidsinteressen hos folk! :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Eller kunst og håndverk som det heite...

   Slett
 3. Ja det var tider det!!! Vi sydde også hardangersøm på barneskolen, et søsterforkle med "besetning" og monogram:) må smile fordi vår læremester Anna mente vi skulle bli så høye, jeg rekker faktisk ikke ned i bunnen av lomma ennå:) og så lagde vi ei lita brikke, ikke så ulik di! Det som blir produsert nå til dags, likner mer på kunst og hærverk! (jeg jobber i ungdomsskolen) synd med all innsparinga på utstyr, tror grunnlaget for glede av håndarbeid må legges i tidlige år! God påske!

  SvarSlett
 4. Veldig, veldig fin.
  Så koselig å ta frem og pynte opp med :O)

  Det blir deilig med vår nå,
  forsatt god påske til deg også!

  SvarSlett
 5. Så kjekt at det vart laga noko så fint og holdbart - koselig å bruke denne!!

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!