If you don`t speak Norwegian,
please use the Google translate so you can read my text on your language.

torsdag 13. september 2012

Ripsgelè

Jeg har utsatt det flere dager, men idag måtte jeg mote meg opp for å gå ut å høste ripsbærne. Skal man lage ripsgelè må man høste bærene før de er blitt for modne. Jeg var redd jeg hadde ventet for lenge med innhøstingen men bærne var helt perfekt. Akkurat passelig, noen veldig godt modne og noen litt modne og noen nesten grønne...
Jeg valgte helt rett dag:)


6 liter rips er klar til koking.

6 liter rips er blitt til 1,5 liter saft.

Gelèprøven - dette ser lovende ut.

Da ble det 8 glass med herlig ripsgelè. 
Da kan vi gå høsten i møte og vite at tilbehøret er klart til rypemiddagene:)


Ann J

4 kommentarer:

  1. Her i huset kalles det mormorsyltetøy, for ungene fikk alltid med seg noen glass når vi var i Bø på besøk. Nå har jeg jo arvet alle trærne, men er ikke like ivrig som mamma var. Jeg har laget to runder med ripsgele, og nå står 15 solbærtrær og bugner.. Solbærgele, solbærmarmelade og solbærsyltetøy er også godt. Marmeladen kjører jeg i blenderen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flink du er Gudrun:) Jeg har et par solbærtre men der er ikke mye bær på dem. Det gjør forresten ingenting - jeg er ikke glad i solbærsyltetøy eller gelè. Solbærsaft er godt!!
      FOr et par år siden laga jeg masse tyttebærgelè, og det var kjempegodt. Enda bedre enn ripsgelè:)

      Slett
  2. Nam! Her var det lite rips iår, og jeg ga alt til svigermor. Men det er ikke dumt å ha det til vilt. Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er veldig glad i ripsgelè til vilt, men det er også nydelig til kjøttkaker i bruun saus og ikke minst, Oksesmåsteik. Nam,nam:)
      God helg:)

      Slett

Takk for hyggelig hilsen!